Löptävlingar i världen – Christian Loppet

Löptävlingar i världen

Som en del av sin träning så springer 2 av 5 motionärer i Sverige. Enligt statistik så springer de allra flesta nöjt själva och många är de som springer för att må bättre både fysiskt och psykiskt. Motionärer i stockholm och i västsverige ligger i topp när det kommer till de med allra störst intresse av löpning. Till största delen är svenskarna mestadels intresserade av landsvägs och stadslopp och män är också mer intresserade av terränglopp medan kvinnor är mer intresserade av lopp som präglas av välgörenhet eller särskilda teman.

44% av alla motionärer i sverige springer också olika lopp och det är främst 5 och 10 kilometers loppen som är de allra populäraste. Löplopp världen över blir allt mer populärt och det finns många paketresor att titta på om man är intresserad av att åka på en löp resa, både de klassiska med flest löpare men det har också poppat upp några riktigt ovanliga under årens lopp, som till exempel möjligheten att gifta sig under loppets gång i “Run Thru Wedding Ceremony” i Las Vegas eller att springa på kinesiska muren. Vi listar nedan några av de allra främsta löploppen i världen.

Största löpartävlingarna i världen

  • New York maraton. Under 1986 startades New York maraton med cirka 55 löpare i central park. Med tiden har löploppet växt och numera springer mer än 52 000 stycken löpare distansen på imponerande 42 195 kilometer.
  • Berlin maraton. På närmare håll finns Berlin maraton, loppet är bland annat populärt på grund av att den hålls i härliga september månad med lite svalare temperaturer. Tävlingen har cirka 40 000 löpare och den fantastiska publiken på ungefär en miljon personer piskar gärna upp den positiva stämningen till en fantastiskt folkfest.

De allra ovanligaste löploppen

  • Ice maraton. Sydpoolen stoltserar med ett eget Ice maraton i november. Loppet räknas som ett av de allra tuffaste i världen med en medeltemperatur på hela minus 20 grader trots att solen under den tiden på året aldrig går ner. Tävlingen innehar deltagare från hela 18 stycken olika länder och hade i år 51 stycken modiga löpare anmälda. Vinnaren i årets galna 42 km lopp sprang på under 4 timmar i snön, minst sagt imponerande.

 

  • The big five. I en varmare del av världen anordnas the big five, en av de mer galna loppen som finns. Loppet kallas the big five då man med stor sannolikhet kommer träffa på någon av de stora fem djuren, leopard, lejon, elefant, noshörning eller buffel i den afrikanska djungeln under sitt lopp. I den vackra miljön springer du helt utan staket vilket in sin tur gör att du kan komma nära djuren i deras egen naturliga miljö, andra djur som man förmodligen kommer att träffa på är zebror, giraffer eller antiloper. Du måste därför vara helt på din vakt och alltid fortsätta springa, dock tyst om du råkar på någon av de ovanstående djuren. Men tänk så speciellt att lyckas gå i mål efter ett lopp där man samtidigt sett en noshörning och en giraff på nära håll, ganska magiskt va?
De allra ovanligaste löploppen